Member Kamcing Anak Haji Amir

Khamis, 19 April 2012

Sapa nak buat pengakuan?

Minggu lepas semua ahli keluarga berkumpul di kampung ( kecuali K.Long dan Pinny ) kerana kesihatan abah yang agak tak berapa baik. Sekarang ni Abah berada di rumah kak Ros, kerana kami tak tergamak untuk meninggalkan dia berseorangan di kampung. Terima kasih Kak Ros dan semua ahli keluarga......

Tapi apa yang aku nak ceritakan kat sini bukanlah pasal abah, tapi pasal motor abah.
Masa di kampung ari tu, Safwan  ada menerai motor Tok wan, dari Batu Hampar hingga ke Matang Acheh. Sakan sungguh dia..
Terperasan lak yang ada kesan tanah merah kat depan handle dan side mirror, maknanya motor ni pernah jatuh..!!...
Setelah Safwan menafikan sampai menangis2 sambil memegang seluar skinny dia sebab tuduh dia yang bagi jatuhkan motor Tok Wan tu....
Musykil sungguh dalam kepala batu ni, siapa yang bagi jatuh motor tu....
Setelah dihantar kepada CSI Miami untuk disiasat, diorang dapat kesan yang selut kat motor Tok Wan tu telahpun dibasuh dengan menggunakan air sungai!!..sungguh mengejutkan..!!!Sapa yang punya angkara..?

Jadi diorang pun cari la rumah sesiapa yang berdekatan dengan sungai untuk di siasat dengan lebih terperinci.Setelah diorang menyiasat lebih lanjut, diorang dapat rakaman daripada CCTV yang terpasang dekat tiang elektrik dekat rumah yang berdekatan sungai tu...Walaupun tak nampak siapa yang empunya angkara, tapi masih dapat dengar suara yang agak jelas. Suara tu berbunyi seperti berikut,

" Baik simpan rahsia ni, kalau tak patah tengkuk kamu "....Siapakah pelaku tersebut????..

Cepat mana-mana cucu Haji Amir yang menjadi pelaku dan ingin membuat pengakuan, cepat mengaku.....hehehehe

Gambar lama, Ijal ( yang masa ni masih bujang ) membawa anak-anak sedaranya ronda-ronda dengan motor abah..

 Bukan kata Irfan, Naufal dan Nabil je kurus time ni, Ijal punnn...

*** Tentang abah yang kurang sihat kat atas adalah cerita benar, tentang ada orang yang jatuhkan motor abah dan mengeluarkan kata-kata diatas jugak adalah benar cuma ditokok tambah bagi menyedapkan jalan cerita...hehehehe
*** Doakan semoga abah cepat sembuh....Aminnnn....

9 ulasan:

Anum berkata...

insyaallah

KhaiRin : anies berkata...

acu umpan ipad ke, galaxy note ke sure ramai yg akn mengaku nnt...

semoga cpt sembuh..

imah berkata...

Eh..bila kejadian ni berlaku???apsal imah xtau pun...sapa yg jd suspek utama dlm kes ni????

pena rozie berkata...

semoga cepat sembuh....

Edy Fee berkata...

jimat air pakai air sungai.hahaha sempoi...moga cepat sembuh

Cikli berkata...

hukuman berat menanti pesalah tu haha

Amir faiez berkata...

moga abah cpt smbuh..amin...tang mto tu rsanya bkn safwan psalahnya...tp dr siasatan adik myb klu ad org pnjam mto abah p amek ank dia kot???tp xbaek plak tuduh ek...waallahua'lam...

Szafwan berkata...

hatoii . kna lagi ! paknjang2

New Hope berkata...

Salam perjuangan,

Saya dah linkkan blog saudara dengan blog sya.

Moga abah cepat sembuh

KLIK: PENGECUALIAN PTPTN

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails