Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 3 November 2009

Naik Kuda

Minggu lepas pergi ke rumah mak mertua. Pada sebelah petangnya bawak naufal dan Nabil pergi tengok-tengok ladang kuda yang baru dibuka.( memang sebalum ni dah nampak dibuka dan dah janji dengan bebudak nak pergi ) Andalusia Riding Centre. Uih..Ramai orang, berbaris nak naik ( bebudak ).


Setelah berbaris lama, baru dapat naik, tu pun hanya satu pusingan ( bayaran RM 2.00 untuk 2 pusingan ) sebab kuda dah letih, nak makan. Tu pun diorang suka sangat, tersengih je masa naik kuda tu..Kata abang yang jaga kuda tu, untuk bebudak kalu nak ambik kos RM 300 untuk sepuluh sesi, tapi 5 tahun ke atas la.( ni andalusia riding centre ni kena bagi diskaun ni sebab mengiklankan tempat diorang...hehehehe )


Naufal...




video


Nabil...

video



***Andalusia Riding Centre, Tasek Gelugor, Pulau Pinang...( dekat dengan Bertam, Kepala Batas-tempat Pak Lah )

8 ulasan:

imah berkata...

seronoknye depa..berani tol naufal ngn nabil ni..imah yg tgk je ni blm lagi naik dah seriau..tgk plak kuda 2 cm semacam je..trus xjadi naik..hehehe..cm ye2 je nk naik..mula2 tgk konfius yg mne satu naufal, mne satu nabil..nmpk cm sama je..dah la pakai bju pn sama..seronok jd bebudak...

layan lagu dah berwajah baru..syabas..gud luck!!!

p.i.n.n.y berkata...

wah hebat btol nabil ngan naufal..mak teh pn kalah..;)
nnt besar leh jd ekuistrian negara..ganti qabil ambak..pas2 mak ude tumpang glamer skali.hehe...

imah berkata...

jd ekuistrian bleh...tp jgn pas 2 nk kawin ngn fasha sandha dah..x gemo teman...;)

fazlinda berkata...

bagus bebudak ni naik kuda. li, kalo ada rezeki lebih ajar diaorg naik kuda dan berenang. sebab nabi muhammad pun galakkan kita belajar sukan-sukan ni ngan sukan memanah. kat saujana pun ada kelab kuda. selalu gak nmpak tunku mizan naik kuda tapi setakat tengok je le, naik join kelab dia x mampu....

p.i.n.n.y berkata...

btol2..pini setuju ngan pendapat k linda tu..imah,time bebudak ni dh jd ekuistrian nnt mstilah fasha sandha tu dh tua...

Amir daud berkata...

untongnya...pktam pun xpnah nek kuda lg seumur hidup...dulu kcik2 pktam naek aym piru tok wan.tp aym tu xmaw jalan..bkn brt pn pktam msa tuh,skang ya la berat..nsib tok wan xnmpak..klo x..waw date sharp la pktam..

PrincessDeeDee berkata...

Dapat jugak tgk pic kat Andalusia ni.. Terjumpe page incik mase google Andalusia Horse Riding Centre. Owner die ex-bf saya.. hahahhaa.. :P

peminatkuda berkata...

emm boleh saya dapatkan website andalusia horse riding centre ni? masih ada sampai sekarang ke? (2011) terima kasih :)

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails