Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 12 Ogos 2014

Persiapan Raya

Selamat Hari Raya dan maaf Zahir dan Batin, walaupun hari ni dah masuk hari ke 16 Syawal, aku baru berkesempatan nak tengok blog. Jom kita layan persiapan Anak-anak Haji Amir untuk menyambut hari raya...
Gambar semasa sembelih ayam tak ada...

Bukak daun palas untuk buat ketupat...Bersama K.long & anak-anak sedare..

Tekun tanpa gossip...
Siap jugak akhirnya...
Along pun tolong jugak potong bawang...

Pini siap berspek lagi..

Farha dan Aina membasuh ayam yang disembelih...

Kali ni masak rendang kat luar...Kak Long jadi Chef , macam biasa la...Kak Rosdah nak pi rumah MIL dah tu...
Bersama The Rendang Master Chef...dan Tasneem...

Sampai malam la kacau rendang...bersama Tasneem (anak sedara)...Faiez kat belakang tu...

Dah siap...

Kat dalam rumah...Wife isi biskut dalam balang....

Bersama Imah...

Ni tokeh masak lemak perut...Pinny....mavelesss...
Kita buat ketupat pulak...bersama Kak Long dan Kak Lili...Tahun ni kita bagi Abah rest..

Sapa kata orang lelaki tak pandai buat ketupat....

Dah siap kerja kita bergambar ramai-ramai sambil buat ucapan raya...yeeeyyy!!!

Ni pun keluarga Kak Ros dan Kak Linda takdak ni...kalau tidak lagi ramai...

Macam-macam aksi...

***Meriah sungguh....walaupun ada la sikit kontroversi....hehehehe








2 ulasan:

Daddy Ziyyad berkata...

lawa jambang bro...hahaha..samalah kita, aku pun bela jambang sejak ramadan..patient aku cakap " amik semangat Gaza" :)

anyam ketupat? mmg aku failed!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ berkata...

owh...rupanya Kak Fini terror memasak ye ..tapi nampak masak lemak tu mmg menyelerakan ...

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails