Member Kamcing Anak Haji Amir

Selasa, 4 Mac 2014

Family Day 2014-Part 3 ( Pagi Sukaneka )

Setelah menunggu tak berapa lama, pihak organizer Azami Entertainment pun datang dan memulakan atucara. Kami dipanggil ke halaman di depan apartment untuk membuat sedikit senaman...Memang seronok..! Semua orang sporting ikut gerakan senaman termasuklah abah..!

Selepas tu kami diminta ke padang untuk acara sukaneka. Tapi sebelum tu setiap kumpulan ( yang telah diundi malam semalam dimana setiap kumpulan diketuai oleh suami & isteri dan anak-anak tidak dibenarkan bersama kumpulan suami isteri tu ) kami diminta mencipta 'Tag Line' kumpulan masing-masing dengan diberi masa tiga minit.

Acara sukaneka pulak adalah, mengutip sepasang kasut, isi air dalam botol, lari dalam guni, gelong rotan, lari berkumpulan sambil kaki diikat dan yang terakhir, mereka fesyen dengan surat khabar.

Tapi sebelum tu, nak bagi tahu sikit kami memang dah rancang, semua lelaki memakai seluar pelekat dan perempuan memakai seluar batik.....hehehhe

Acara senamrobik yang awesome...!
Semua mengambil bahagian, termasuklah abah....abah memang sporting..!

Kumpulan "YES", bersama taglinenya...diketuai oleh Ijal dan Farha...Uqaiel dan Naufal group ni...
Kumpulan "Tak menang, Ceroi..!"...Diketuai Abang Ngah dan Kak Lili..
Kumpulan "Ini Barang Baik"...diketuai oleh Abang Lang dan Kak Ros..
Ni kumpulan aku, kumpulan "Pening Arr.."...yang akhirnya dinobatkan sebagai juara...sebab ada Imran tu yang juara...hehehe
Kumpulan "Gammbatte"..diketuai oleh Abang Yus dan Kak Linda..abah pun kumpulan ni jugak...
Acara kutip sepasang kasut...Safwan sedang beraksi..
Abah pun bersemangat lari...
Aina carikkan kasut untuk Imran...
Acara gelong rotan, kumpulan "gammbatte"...
Kumpulan "Tak menang Ceroi"...
Kumpulan "Ini Barang Baik"
Kumpulan aku, "Pening Arr"..
Kumpulan "Yes"..
Acara fesyen menggunakan kertas surat khabar...Kumpulan "Ini Barang Baik"...dengan tema pahlawan melayu..
Kumpulan "Pening Arr"...tema robocop tak jadi/tak siap...
Kumpulan "Tak Menang Ceroi" dengan tema Ustaz Don...eh ye ke..ke PU Shahul ni...
Kumpulan "Gammbatte" dengan tema Iron Man 10....hehehe
Kumpulan "Yes"...dengan tema penari Hawaii...



Selepas selesai, keputusan diumumkan...dan diakhiri dengan ucapan dari abah, Haji Amir...
***Terima kasih pada semua yang memberikan 100% komitmen dalam menjayakan kelangsungan sukaneka tahun ni...Terima kasih buat Azami Entertainment, memang best dan rasa sangat puas hati dari pihak kami Anak-anak Haji Amir..!

3 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

seronok kan
big family

nyanyisunyi berkata...

Paling akak teruja tenguk betapa sportingnya abah kamu!

mimi aida mohd fauzi berkata...

Kami pun akan buat family day sebelah adik beradik arwah mak 20 n 21 dec ni....iallah...

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails