Member Kamcing Anak Haji Amir

Khamis, 22 September 2011

Persiapan Raya

Dah lama sangat aku tak meng'update' blog ni dan tak berkesempatan juga untuk singgah di blog rakan-rakan. Entry 'Adik',  pun auto publish yang aku dah buat sebelum raya lagi. Sepatutnya entry ni aku buat sebelum entry tu..Tapi kerana kesibukan, aku abaikan.

Entry ni berkaitan tentang persiapan kami sekeluarga di Kampung untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri yang lalu. Jom kita layan gambar yang diambil sehari sebelum kedatangan satu syawal.

Adik sedang me'monitor' Imah menyapu sampah...

Tekun sungguh dia...

Disamping mengemas rumah, kereta pun nak dikemaskan jugak...Pinny dan Ijal..

Ijal, bersungguh-sungguh tolong Pinny...

Ni Adik dan Ayman, dari tadi asyik tengok saja...

Ooo..diorang ada tugas lebih mencabar rupanya..

Tu dia...Ayman dengan dua ekor ayam...( masa kecik-kecik tak berani tu )

Adik, siap kena masuk dalam reban ayam la...tangkap ayam pun kena kontrol hensem tu..

Furqan dan adik, menunggu giliran...

Untuk menyembelih ayam...Daud dan Abah..

Sekali pandang macam PATI kena tangkap pun ada..hehehe

Tu dia, ayam bapak..
Ayam peru/ turkey...

Abah memegang ayam sambil disembelih oleh Daud..


Bergelempangan....

Bakal dijadikan rendang..

Berbalik ke dalam rumah, walaupun rumah belum siap dikemas, sarang hamster gak yang dikemas dulu si Imah ni...

Pinny yang ditugaskan untuk meng'iron' baju raya..

Abah sedang menyiapkan ketupat....berseorang lagi...hehehe
***Ada lagi entry pasal hari raya ni....tunggu...lagi satu terima kasih kat semua member-member yang mengunjungi blog ni...tak berkesempatan tuk membuat kunjungan balas buat masa ni...akan berkunjung nanti..InsyaAllah....

21 ulasan:

Adylia Qarissa berkata...

memang suasana kampung...seronok..kampung dkna tak macam nie sebab rumah mak tepi jalan besar...so, tiap tiap hari dkna lepak depan rumah kira banci kenderaan lalu lalang ke kota bharu..heheeee

Dr. Ben berkata...

tak habis lagi eid. Masih ada jamuan raya dia merata2 tempat.

Nazz@Purple berkata...

oo ketupat daun palas tuu..wah abah pandai menganyam..

bunga berkata...

wahhhh..seronoknya.:)

Ct Aja berkata...

meriahnye...

azmnor berkata...

Assalamualaikum Li,

bestkan ramai-ramai sama-sama berkemas dan jalankan tugas masing-masing untuk menjayakan satu matlamat...tu untungnya kalau keluarga besar yg bermufakat...semuga kekal begitu ..Insyaallah...aaminnn

KhaiRin berkata...

yg part PATI tu x ckp korum la hehehe

Hanis Azla berkata...

meriahnya suasana..

Hasrina.As berkata...

wah bestnyaaa ramai2....

Prince Halilintar berkata...

masing2 rajin dgn tugasan ye...ayam turkey tu sedappp daging die...

Daddy Ziyyad berkata...

Wah..!! Raya makan ayam turkey!! Best...hahaha


Saya tak pernah sembelih ayam! :)

che mid berkata...

Tu menyapu sampah ke mengemop???..

apple hijau berkata...

best nya...memasing menjalankan tugas dengan baik...untung ada adik beradik ramai...

p/s:tukang cabut bulu ayam masa kecik2 dulu..he he

Amir faiez berkata...

mane entry psal cat umah abg lee???penat cat ni...heheheh..

Fadzli Amir berkata...

che mid- hehehe...betoi la, saya sendiri pon tak perasan...mengemop rupanya si Imah ni....

adik- mintak maap la adik, memang takdak dalam simpanan gambar hampa mengecat rumah...kalu ada dah tunjuk dah..

imah berkata...

hahaha..imah dh mcm org gaji dlm gmbr kt atas...tp imah bukan tgh sapu sampah tp tgh mop lntai la..

Afzainizam berkata...

pergghhh ayam kampung tuuuu sedap tuu... cuma nak menangkap nyerr tu ngan cabut bulu ajerrr azab sikit


buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
kesan embun pagi pada kereta

Cikli berkata...

semuanya buat sendiri.

aleen aiden berkata...

woahhh,meriah je gayanye.

ch!natsu berkata...

huhu meriahnyer.. chin dis raya rs cm xraya je coz raya ke-3 dah msuk keje.. sesungguhnya sgt rindukan kampung..~

TheChekJah berkata...

amboi... tak ajak pon... haha... guro je... gambar sambut zulkaedah tak de ke??

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails