Member Kamcing Anak Haji Amir

Khamis, 17 Julai 2014

Jom buat kad raya- Part 2

Setelah siap lakaran pada post yang lepas, kita boleh la mula untuk mewarnakan lakaran kita. Kalau nak la, kalau taknak tak payah kaler...Malam-malam ni buat kerja sambil dengar Bapakku.fm...Dengar Abang Isma Halil berceloteh sambil pasang lagu raya...Perghhh....rasa macam masa study dulu-dulu pulak...

Jom kita mula...

Aku biasanya gunakan water colour, atau dalam bahasa melayunye warna air ye...
Mula mewarnakan muka dulu...

Ok..dah habis warna semua muka...

Warnakan rambut dan mata...


Mula warnakan baju pulak...

Ok..siap..bertemakan warna kuning...

Conteng-conteng sikit background..

Kita Ink kan pulak...macam biasa, muka dulu...


Habiskan sikit lagi...
Dah siap ink, kita warnakan frame pulak...

Gelapkan sikit background frame..

Siap akhirnya...

Ink kan bayang-bayang kerawang...

Banyak lagi nak siapkan ni...

Touch-up sikit background..

Touch-up lagi...tak guna photoshop tau...

Kita gelapkan sikit lagi...

Dah siap...jangan lupa tandatangan pulak...
***Lukisan dah siap, kita sambung part 3, macamana nak buat kad pulak....Selamat berpuasa...!

10 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

KREATIF

Khai♥Rin : anies berkata...

thn ni serba kuning ka? ;-)

Daddy Ziyyad berkata...

terbaik la bro!

anamizu berkata...

hui huii huii sempoinya !
kemaihhh sungguh la hehe


Salam Ramadhan :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ berkata...

detail betul...mmg cantik boleh terbitkan komik la macam ni.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ berkata...

detail betul...mmg cantik boleh terbitkan komik la macam ni.

Mie berkata...

Malangnya orang dah tak guna kad sangat sekarang ni...guna media social je...

Fazleyatul Aini berkata...

kreatif !
cantik sangat

wa berkata...

Memang sungguh berbakat...:-)..boleh jadi kartunis ni he he he

anamizu berkata...

buleh buat bisnes nih.
mcm Lepat dok melukih tu.
kat instagram pon ramai gak
yg meniaga hasil lukisan :)

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails