Member Kamcing Anak Haji Amir

Rabu, 28 Disember 2011

Sukaneka (part1)

25 Disember 2011..kami telah mengadakan hari keluarga & sukaneka famili haji amir..tapi tak semua yang dapat balik atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan..yang ada cuma famili kak linda, famili kak lili, famili abang ijal, pini, daud & imah..

Walaupun tak ramai yang ada kami tetap bersemangat nak jalankan aktiviti..semuanya berjalan dengan lancar & yang penting semua orang enjoy...!!!

Bagi acara budak-budak kebanyakan game telah di'konker' oleh basyirah..tempat ke-2 erfan..ke-3 imran & yang ke-4 ehsan...secara rasminya basyirah telah dipilih sebagai olahragawati..hehe...


Hadiah-hadiah untuk pemenang sukaneka..hadiah-hadiah dibeli oleh kak lili, kak linda, pini dan imah..malam sebelum tu kami ramai2 menge'pack' hadiah..

zoom hadiah dari jarak dekat..





sapwan sedang mengisi air untuk acara isi air dalam botol..

daud sebagai linesman..



ni pulak famili kak linda..depa tgh berbincang strategi untuk menang..(patutla asyik basyirah je yang menang..ada strategi rupanya..hehe)

aksi daud melakukan warm-up sblm acara sukaneka..





budak-budak pun warm-up jugak..



ni nak tentukan pemenang bagi acara isi air dlm botol..pemenang adalah abg yus & kak linda..tempat ke-2( kak lili & sapwan), (abg ijal & kak farha)..ke-3 pini & daud...last sekali imah & pija...hehe..air depa tertumpah masa last2...

ni pulak acara musang berjanggut..nak kena asingkan kacang hijau, kacang merah, kacang kuda & halba dlm bekas tu..lepas tu kira ada berapa banyak halba..game ni ala-ala style p. ramlee dalam cerita musang berjanggut..

ni lah penganjur dan pengadil bagi acara musang berjanggut..kak lili...

 cabut undi dulu nak tentukan kumpulan..

kumpulan 1..



kumpulan 2



kumpulan 3..kumpulan yang paling ramai ahli..



ni je gambar-gambar yang sempat ditangkap sebab semua orang syok main tak ingat nak ambik gambar..hehe..tapi ada banyak video yang akan diupload nanti...tungguuuu........

*Updated by Pinny (tuan empunya blog terlalu busy x sempat nak update..buat sementara waktu ni blog ni akan di'handle' oleh adik-adik tuan empunya blog..hehe)


8 ulasan:

Nazz@Purple berkata...

seronoknya ada family ramai..boleh bt sukanneka lagi..

fmily nazz kalo bekumpul setakat pergi berkelah je..

JunAina berkata...

Wahhh bestnya....nak buat game tak semestinya kena outing bagai ekkk...

محمد رازيق berkata...

seron0oknya. mahu join seklai bro... bro, dah jarg update la ni.. bz ke??

Ila berkata...

wah,bestnya dapat berkumpul bersama keluarga...tuan blog sibuk bercuti ke

Jom Singgah Baca : Wordless Wednesday #6 | Kalau Berani Samanlah!

lieynanilaz berkata...

meriah...boleh merapatkan silaturrahim ...:)

Amir faiez berkata...

taun depan bnyak lg aktiviti kta wat...insyaAllah..

imah berkata...

Insyaallah..kl ada rezeki,akan ada lg acara cmni...

wan nurul hezrina berkata...

wah wah siap buat sukaneka..beshkan family ramai=)

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails