Member Kamcing Anak Haji Amir

Khamis, 29 April 2010

Design Kulit Buku

Minggu lepas, 20 hb April 2010 diadakan pelancaran buku "Nowhere To Hide" tulisan Dr.Michael Lim Mah Hui dan Lim Chin di Kompleks Penyayang Pulau Pinang. Apa kena mengena buku ni dengan 'anak-anak Haji Amir'?...

Sebenarnya aku dijemput pada majlis pelancaran buku ni tapi tak pergi pun dengan alasan tak tau tempat ( sebenarnya nak balik rumah cepat nak ambik anak-anak, sebab majlis dia lewat pukul enam lebih ) Kenapa aku dijemput?... Sebab 'cover' buku tu aku yang design....he..he..he...

Design ni aku buat masa raya cina yang baru lepas, sebab Dr.Michael Lim tu husband boss aku, jadi tak de apa-apa bayaran la untuk design tu( tapi dia ada kata nak bagi satu buku tu )

Di bawah ni ada beberapa cadangan yang telah diberikan pada mereka;



Cadangan yang ditolak....
Lagi ditolak...

Ditolak jugak....



Yang ni yang final dan diterima...he..he...he...




Ni pulak yang dah disiapkan oleh designer singapura berdasarkan design yang aku lakarkan....
dan menjadi cover buku tersebut...( walaupun rasa macam tak berapa cantik sebab kaler dia macam terlalu keras..)


Ni pulak cover belakang....


Ni pulak penghargaan dari penulis kepada ilustrater ( aku ler tu )


Nama yang tertera sebagai 'cover artwork'



** Semalam dapat emel dari Singapura, dari Stephen Logan;

From: Stephen Logan <>
Date: Wed, Apr 28, 2010 at 10:25 AM
Subject: New cover design: Road to Recovery: Singapore's Journey through the Global Crisis
To:
Dear Mr Fadzli Amir,

Please let me introduce myself. I'm Stephen, and I work with Sheryl at ISEAS.

We're going to publish another book in the same series as the one you recently designed the cover for, Nowhere to Hide by Michael Lim Mah-Hui and Lim Chin. The new book is:

Road to Recovery: Singapore's Journey through the Global Crisis
by Sanchita Basu Das

The book will be softcover only, and the size is the same as for Nowhere to Hide.

We hope you will be interested in designing this new cover for us. If you are could you provide your design quotation please.

I look forward to hearing from you.

Thanks and regards,
Stephen

p/s; thanks to Ijal sebab tolong buat bubble kat nama tu....

6 ulasan:

SheBetterThanYou berkata...

cantik pak njang cover tu! suke suke ^^.but,cantik lagi yg draft dpd yg da dikalerkan ^^.neway,tahniah sbb dpt makin bnyk job.belanja? hehe :P

p.i.n.n.y berkata...

TAHNIAH...!!emm..proud to be your sister..(tulis komen sambil kembang idung)..teruskan usaha....(mcm tulis ulasan kt report kad budak plk..hehe)

imah berkata...

wah2...tahniah2...
imah pun bangga gak walaupun bkn imah yg wat cover bku 2 tp imah adik kpd org yg wat bku 2..hehehe
idung imah pun kembang skit2 time bce post ni...
to abg li: hope akan lbh berjaya in future....chayok2!!!

imah berkata...

eh, abg li dpt x royalti tuk bku ni???
kl dpt byk tuuuuuu....hehehhe

faizah berkata...

Congratulation...lots & lots of congratulation to my dear brother. Hope this will be the beginning of a new prospect....Wah dapat projek dari singapore lagi...kalu dapat byk copies buku tu nanti, bagi k.long 1 copy, ye....

Amir faiez berkata...

wahh....bgus2...makin berani menonjolkan bakat terpandam kpda khalayak rmai....mcm nie bru abg li...hahahaha...tp stick to d plan la...mancing cmpetition...hahaaha..ni lusa nk mai ghumah bole ka????

Mungkin suka nak tengok ni...

Related Posts with Thumbnails